Happy Birthday!

WEHEY! Idag fyller jag 22 år!
Släkten har varit här och firat och jag fick underbara presenter :)
Bland annat en sminkning och fotografering här i stan hos en fotograf :) Och en ny locktång som jag velat ha en längre tid. Super!

Nu ska jag väl börja göra mig i ordning, vi ska vara hos Elin & David ikväll på nyårsfest.
(jag firar dock min födelsedag)

kväll

Mitt liv som sjuk är föga intressant.
Jag sitter dock och tittar på tv med Adde och han har fjärrkontrollen i MITT hus, därför plågas jag med Extreme house makeover. Det är inte utan leende jag snart vinkar av dom till en öl på krogen.
Då ska jag återgå till sängen och titta på tv, vi har ingen fjärrkontroll dit då Fredrik tappat bort den, så jag funderar på att ta upp Karin's vän Natta's påhitt, en lång pinne!

Imorgon fyller jag 22 år!


Ont :(

Jag tittar på Project Runway. Jag har sovit i två timmar, Jag är så himla trött och halsen värker :(
När jag var liten blev jag jätte rädd när jag såg en modevisning på tv. Jag frågade vettskrämt:
-Pappa, MÅSTE man ha dom där kläderna på sig nu?

Jag längtar tillbaks...




gääh

Kom igen då medicinen, make wonders!

Great

Great
Min farfar och låtsasfarmor kom förbi oanmälda.
Det som är så välstädat här. De skulle inte komma förrän nyårsafton! Great...

Halsbajsfluss

Jahaja. Halsfluss. Det var ju välkommet.
I ett genidrag hade jag lagt ut mitt kontokort och kunde inte hämta ut medicinen. Men mamma och pappa var i krokarna så de kom och hjälpte mig. Sedan tog de med mig hem till dom för att ge mig tacos som de skulle göra. Jag fick dock salladen på en egen tallrik och inte ta köttfärsen själv. Smittorisken är väl ganska hög kan jag tänka mig, eftersom jag själv fick flussen av (antar jag) Fredriks syster som jag inte var särskilt nära eller tillsammans med länge.

Jag är nog den enda personen som blir tacksam av att höra att man har halsfluss.
Det kändes så bra av att veta att jag faktiskt har något som går att behandla, inte bara är lite virusinfekterad och hemskickad igen. Jag har nu all rätt att må dåligt och all rätt att ligga och kvida. Första tabletten är tagen och jag hoppas på snabb verkning. Det bränner så konstigt i halsen :S Känns inte alls som vanlig halsfluss :/

Hooked on a feeling

Fredrik kom hem ganska tidigt igår för att han tyckte synd om mig för att jag var sjuk.
Hur gullig är inte han. Han kom hem med mc donalds mat åt oss och så tittade vi på filmer hela eftermiddagen och kvällen. Jag fick tag på vårdcentralen men tiderna var slut, de tyckte jag skulle ringa idag så jag väntar på att klockan ska bli åtta. Risken för halsböld var inte jätte stor men när hon nämnde de blev jag lite rädd, jag tänkte typ halsfluss... vet inte vad halsböld är men det lät inte trevligt.

Klimpen är kvar i halsen och gör ont i alla fall. Jag har lyckats sova en hel natt så det är ju framsteg.
Nu har Fredrik gått till jobbet och jag behövde inte oroa mig för att gå tillbaks till jobbet efter 1 månads ledighet eftersom jag nu ligger på dödsbädden.

Godmorgon


Godmorgon

Jag kan aldrig sova. Halsen gör så ont :(
Det har övergått till något annorlunda, det är som något stort sitter i halsen och gör ont när jag sväljer. det är som en boll som känns helt köttig. Läskigt!

Ännu en överraskning - plastpåsen med toapapper var tom. Alltså finns det inget kvar.
Det ser verkligen ut som en bomb smällt ner här och jag har ingen ork till att ta tag i det.
All ren tvätt (åtta maskiner) ligger i lägenheten och väntar på att bli sorterad och det hänger svettiga hockeykläder och förpestar lukten.
Äsch, så länge det är rent och snyggt till min födelsedag så.
Och så länge jag är frisk då. Jag försökte få tag på kungsgatans mottagning dit man får gå på helgerna, men det är tydligen omgjort nu. Man måste ringa sjukvårdsrådgivningen så bokar dom en tid :S
Nä, det får väl bli imorgon då.


Suck

När jag köpt en ny mobil 2005 fick jag ett nytt mobilnr.
Jag hade haft mobilen igång någon vecka då det började ringa okända nummer från skåne.
Varje gång jag svarade var det någon utlänning som frågade efter Hassan eller dylikt. Jag förklarade alltid lika trevligt att de ringt fel, men efter några månader med dessa samtal flera gånger i veckan fick jag nog.
Jag ringde upp comviq och frågade om det var någon som nyligen hade haft detta nummer.
De förklarade att numret ligger i 6 månader innan någon får det igen, men för 6 månader sedan var den en utländskman som hade mitt mobil nr.
Jag slutade till sist svara när det var hemnr från skåne, men mobilnr svarade jag på.
Med tiden så tonade samtalen ner.

Jag har samma nummer än.
Och de här samtalen har aldrig slutat helt. Så här i juletider tar samtalen fart igen. Bara sen jag kom hem har det ringt två stycken. Jag kom hem i Onsdags...
Man undrar vad för sporadisk kontakt dessa människor har med den här mannen om de inte ännu fattat att han bytt nummer. Det har snart gått 4 år.

Utslagen

Ligger i soffan där jag befann mig sist jag skrev ett inlägg.
Jag har legat här hela dagen faktiskt. Inte flyttat mig en centimeter.
Det är trist att man tappar aptiten när man är sjuk för jag är riktigt hungrig. Men allt man tänker på gör att det vänder sig i magen på en. Jag är verkligen helt utslagen och jag tycker det är så förbannat tråkigt!

Fredrik tittade förbi några minuter innan han skulle tillbaks till Strängnäs igen.
Jag bad honom köpa något ätbart då han inte fyllt varken kyl eller skafferi sen jag lämnade lägenheten i början av december så jag i alla fall har möjligheten att stoppa i mig något. När man är sjuk känns det alltid som att man är så där dödshungrig - som att man inte ätit på flera dagar. Panikhunger. Men samtidigt vill man inte ha någonting.

Jag ska sluka lite fruktsoppa och sedan lägga mig här...igen.


Jag hinner blekna innan jag kan vistats ute

:(

Damn you jetlag.
Feber och halsont har jag också, därför vill jag sova ännu mer...

Jag hade hunnit vara i landet i två dygn när sjukan slog till. På den tiden har jag träffat ett minimalt antal folk och vistats ute extremt lite. Ändå är det som rakblad i halsen och febern slog till igår kväll och sänkte mig i sängen vid sju på kvällen.

Oj då...

Eftersom Fredrik inte tvättat under veckorna jag varit borta och jag citerar "inte riktigt visste hur det funkade" så har jag nu min sjätte maskin igång, det var en full tvättkorg som väntade här och jag hade en full resväska med smutskläder med mig hem så jag liggeri. Detta är vad min helg består av.
Nu kom jag nyss upp från att byta i maskinerna och plockade ut en av Fredriks tröjor, den var helt jävla paj. Verkligen trasig.
Jag tittade. Det stod handtvätt på den.


Jag, jag tvättade den i 60 grader.

Uppdateringen är här

Ja nu är man hemma i kylan och det gråa igen.
Det känns som en evighet sedan jag åkte.
Vi har haft det grymt bra, ingen har varit sjuk och vädret har varit kanon.

Bra med Thailand är ju att man aldrig behöver oroa sig för vädret som när man är i europa och så.
Man vet att det kommer vara grymt varmt ochi nte ett moln. Regnar det så gör det det tokmycket en liten stund sen är det lika varmt och soligt igen.
Det regnade bara två kvällar.

Jag har shoppat ganska mycket, mest till andra dock. Men jag har lite med mig till mig själv, bla en jätte snygg bikini, ett par shorts och så köpte jag tex linser.
Allt är grymt jävla billigt och att äta är ju ännu billigare. Vi åt för 200-300 för sju personer med dricka och allt.
En middag på ibland förrätt och flera påfyllningar av dricka och öl.

Vi åkte ut till en ö bara, vi har sett många förut men nu tog vi Bon där vi var nästan helt ensamma, vattnet var grymt och korallen var amazing.
Vi var även på Nai Harn där vi varit förut, där delar sig stranden för att vattnet åker in där när det är högt. så man får simma över till andra delen.
Vi har dessutom åkt longtail båt till Freedom beach som är omtalad, Men den var inte alls så bra som vi trodde, visst var vattnet och stranden otrolig men det var väldigt mycket uppbyggt på turism. Solstolar uppe i skuggan och förbeställning av lunchen då de var många som besökte stranden och de bara fanns en restaurang.
Den stranden kom man bara till via vattnet.

Flygresan hem var jobbig då det var mellanlandning då.
Alla filmer hade vi sett på vägen ner och nu tog resan 15 timmar.
Vi åkte 22.00 den 23 december svensktid, och landade 16.00 den 24 december.
Grymt trött. Vi åkte dock första klass så det var komfortabelt och bra mat och gratis dricka och godis.

Efter att ha hämtat bilen så blev jag avsläppt i Läggesta, där hämtade Fredrik upp mig och det var helt sjukt att få träffa honom igen! Vi åkte till hans föräldrar där jag fick lite julmat i magen och så öppnade vi paket och hade det mysigt. Jag somnade vid elva tiden, det var väldigt duktigt! Då hade jag varit vaken i lite mer än ett dygn.

Igår slog jetlagen till vid elva tiden igen och jag sov som en stock. Fredrik hade tydligen haft konversationer med mig under natten men jag minns ingenting. vi var på dagen hos min mormor och morfar och firade jul med min släkt. Det har varit en väldigt annorlunda jul i år. Jag förväntade mig inga julklappar då resan och allt där var min klapp men jag fick ändå många bra klappar och är väldigt glad!

Bland annat så fick jag och Fredrik en fritös av hans föräldrar! Vi har sammanlagt fått 8 biocheckar, av mamma och pappa fick jag pengar och abba singstar. m.m.

Tack alla för en bra jul!
Puss o kram

En underbar semster i bilder

  

    




Klicka för större:

    

jul

Hej Alla!
Kom precis hem till Eskilstuna, kom hem till sverige igår kvall och åkte då till Fredriks föräldrar där han befann sig.
Nu ska vi åka till mormor och morfar och fira min julafton eftersom den blev missad igår!
mer update sen.

update

Jag fick ett mail fran T9 att jag var en av vinnarna for ord som ska laggas till! HERREJESUS VAD KUL!
Jag vann biobiljetter! Snacka om trevlig overraskning. WEY! Vad sager du nu ELin?

Hur manga kan sitta i 30 graders varme 21.05 pa kvallen den 20December? Inte sa jatte manga svenskar iaf!
Men det ar precis vad jag gor, och det kanns enormt skont men samtidigt gor de sa ont i hjartat. Jag saknar fredrik nu sa mycket att det fysiskt gor ont!
Jag vill bara att ligga i hans famn !

Jag har shoppat klart nu kanns det som, jag ar brun som en pepparkaka och jag har fatt varmeutslag. Allt kan prickas av, nu raknar jag bara dagarna till hemfard.

Vi har hunnit gora alla utflyckter vi velat, besokt en ode o med bara ett par fa folk som hade en restaurang, stranden var enormt fin och vattnet helt klarblatt, stranden var dock fylld fylld fylld av korall. De hade slitits bort under tsunamin och nu lag den overallt och var ganska vass.
Man far inte ta med sig korall och speciellt inte i tullen. De ska bevaras eftersom de nu inte finns kvar dar de ska vara ska de ligga pa stranden. Samma med Buddastatyer och porslinsaker och sant, ser tullen att man kopt san tar de en... Vilket ar valdigt konstigt kan  man tycka.

Jag peppar som fan for hemfard, de ar snart sondag (jag raknar som jag vill) och da ar det bara 2 dagar kvar i thailand (jaaa om man inte raknar med sondagen, jag raknar som jag vill!) och sen ar jag hemma!
Julafton kommer bli helt annorlunda fran vad jag nagonsin upplevt den, men den ar samtidigt en julafton tillsammans med min alskade alskade Fredrik.

Happy Thailand

Vi har hittat en asrolig strandrestaurang.
Varje gang man ger dricks sa sager han som tar emot de "thank you" och de andra stammer in med HAPPY THAILAAAAND WOOHOOO!
Sa himla roligt att se och hora det har! Vi har numera borjat hanga pa och "sangen" fastnar pa hjarnan sa vi trallar runt pa den hela tiden!

Igar shoppade vi pa riktigt! 24 olika plagg. Haha, helt galet, men sjalvklart hos varan van Rimbo Frasse, sa himla bra priser. Hittade underbara presenter till F och ett par shorts till mig.

Det har med att ha lamnat F hemma ar kampigt, speciellt eftersom han faktiskt blev medbjuden men inte fick ledigt fran sin kurs.
Jag hor inte sa mycket av honom, han ar val upptagen hemma och vi ar i olika tidszoner sa det blir lite svart. Men jag kollar standigt mobilen och hitills har jag hunnit fa ett sms av kappahl, ett fran H&M och tva fran TELE2. Snacka om besvikelse. Forsoker att inte bli det, och jag marker hur stark jag anda har blivit pa en liten resa, jag har insett vad som betyder nagot, det ar inte allt jag snackat om hur bra vi ska ha de och vad vi MASTE gora och grejer, utan det ar vad vi har, som F alltid sagt till mig, det ar den starka karleken och inget annat. Och nu nar jag ar sa full av denna karlek vill jag bara hem och halla om honom, jag vill vara nara honom, men justn u kanns det lite tomt.

Har fylls dagarna annars med Sol och bad och god mat!
Vi ater och dricker for 200-300 kronor varje dag, 7 pers! Det ar sa sjukt billigt har och vadret ar enormt bra.\
Dock har jag nu fatt varmeutslag. Sa det kliar och gor jatte ont. Inte annat an att man langtar hem...

Thailand

Hej vanner!
Jag har hittat vagen till en av datorerna pa hotellet. Och tankte att nu ar det val anda dags att uppdatera!
Vi kom igar, landade klockan sju pa morgonen alltsa ett pa natten hemma, da skulle vi anpassa oss efter thaitid. Inte latt ma jag saga.
Vi ville ju sova, det var ju natt, men da skulle vi vara vakna en hel dag till! Vi at frukost, vi kommer missa sista frukosten for vi ska aka sa tidigt pa morgonen, sa vi tog den sista forst, sa det var skont att vi slapp lamna hotellet da. Sen tog vi oss ner till stranden som ligger 3min har ifran. Sa somnade jag saklart pa stranden, mina syskon och kusin orkade inte alls, min morbror gav upp efter ett tag, mamma och pappa var gjorda av stal och holl sig vakna, pappa forsokte ruska liv i mig men han var tvungen att ruska om mig tre ganger! Ni som kanner mig vet att jag vaknar om nagon sa mkt som ror vid mig annars, men nu fick han nastan anvanda vald, jag var sa trott! Vi duschade och gick ut och at och holl oss vid liv till halv tio tio nanting, da stupade jag och syrran. Da var klockan fyra pa eftermiddagen i sverige, en valdigt lang tid att vara vaken pa!

Idag har vi varit pa stranden, sanden ar jatte konstig har, det later som nar en gummisula pa en sko moter gummigolv som tex pa sjukhus, de gnisslar sa dar kontsigt. Jatte mysko. Dessutom far man ont om man gar strandpromenader som ar nagot vi sysselsatter oss mycket med nar vi ar har. Mina syskon och kusiner fick flera blodblasor.

Jag har redan intagit farg, going on negro!
Ikvall har vi varit i Kata, dar vi bodde forra aret, jag gick saklart till Gansih och Robin och vi at pa ett stalle vi alskade sist, det var gott idag med. Vi upptackte lite nya hotell och en marknad, jag provade en fin klanning, ska nog kopa den sen. Har en battre jargong i ar, titta, shoppa senare. Kommer valja ut det basta. Hittat lite till min alskling ocksa.
Allt jag ser paminner om honom och jag letar grejer jag tror han skulle gilla. \
Tank vad en person kan satta spar.

Det var kul att se kata igen, vilken resa jag gjort, inte bara resan hit da, utan resan i livet. |
For exakt ett ar sedan gick jag pa samma gator, at pa samma stallen och traffade samma manniskor, och nu efter 12 manader ar jag en san helt annan person. Jag hade kommit sa fel forra aret, visste inte hur mitt liv skulle finna sig, visste inte om jag skulle orka ta en dag till. Ja ni som kanner mig vet hur allt var och allt som hande. Men nu orkar jag se en dag fram, en manad ett ar. En framtid. Och for ett ar sedan sag jag bara svart och ville inte finnas har.

Vilken resa

Arlanda

Haha, kunde inte slita mig från en dator.
Jag är nu på arlanda, men inte var som helst utan i SAS VIP lounge. Pappa kan få med oss in så vi  brukar ju som ni säkert minns ofta sitta här innan vi åker någonstans. Här finns gratis fika, mat, mackor och all dricka och alkohol du kan tänka dig. Och såklart många datorer. Så jag har slagit mig ner vid en, dock en mac. Väldigt klurigt.

Min morbror och kusin är nere och äter bland de andra, flyget går vid 14.
Jag var ganska nervös i bilen, you know me, åksjuka och allt. Men efter ett tag kickade medicinen in, det var skönt! Då kunde jag slappna av och njuta av bilens rytm.

Nu ska jag gå på lite lussefika och sen ska vi bege oss till flygplanet.
Vi hörs snart igen.
Pussar


Avfärd

Nu ska jag snart gå ut och bli hämtad av min familj.
Klockan 14 går flyget och i natt är jag framme i Thailand. Då är det tidig morgon där så då ska man vara uppe ett dygn till.
Piggaklubben kommer vi vara.

Jag hoppas att ni får det fint här hemma, speciellt du F. Jag älskar dig och kommer sakna dig mest!
Hör av dig.

Jag ska försöka slappna av och glömma allt skit här hemma.

Det blir nog en blogg eller flera under tiden i Thailand.
Hör av er! Puss

Mångo & Solgo



Dan före dan

OMG
Det är dagen före resan. Min mage är nervös, mitt hjärta gör ont.
Fredrik åkte jätte tidigt till jobbet och vi bara kramades och kramades och det känns som att tiden som han jobbar är en himla onödig sysselsättning idag.
Imorgon när han åker till jobbet måste vi säga hej då och inte ses igen förrän på Julafton, eller juldagen, beroende på hur allt blir.

Att åka till Thailand i sig är jätte härligt och jag har längtat väldigt länge efter den här resan.
Men att lämna den man älskar en längre (jag vet inte jääätte länge) period är tufft.

Idag var jag en tur på stan med Hanna, jag köpte ett par till sommarskor på rea, dumt av mig. Jag och skor. Det är liksom en dragninsgkraft, jag kan inte göra något åt det. Jag blir tokig. Jag älskar skor! Men då jag kastat alla mina sommarskor så kan man ju säga att jag behövde ett par till? De andra kostade ju mig bara 24kr, så det kan ju inte räknas?

Nu är det packning av handbagage och resekläder ska väljas ut. Efter det är det bara sånt som måste packas imorgon kvar. Tandkräm, linsvätska m.m.

Jag är väldigt nervös. Känns aaas trist att flyga alla dom där miljoner timmarna också.

Planer

För att få gå den kurs jag vill gå på MDH måste jag gå två andra kurser före. För att få behörighet.
Så ja, det är väl bara att söka till april då, så börjar jag efter sommaren och arbetar mig fram till den egentliga kursen...

Pepptalk

Snart snart åker jag ! Det är galet. Om tre dagar ligger jag på en solig solig kritvit strand med kokhet sand.
Det är helt otroligt vad nära det är. Jag längtar något fruktansvärt, medans jag samtidigt stretar emot timmarna och dagarna för att få vara med Fredrik.

Det som ska bli kul är att träffa thailändarna man blivit vän med sen förut.
Vi måste absolut åka upp till elefanterna också, jag blev kär i lilla elefanten Nathalie som jag fick rida på huvudet sist.
Så har jag två killar i Kata jag måste gå och heja på, de står i ett stånd och säljer skor och väskor precis utanför min mormor och morfars hotell förra året, och varje gång vi gick förbi sa dom hej och jag sa hej och deras namn.
Den ena killen heter Ganish och jag sa det varje gång bara för att det är så roligt namn. Så vi tänkte gå förbi bara och säga: Hey Ganish!
Och se om han reagerar !

Vi har ett ställe där dom säljer kläder till fastprist.
Du slipper allt det här tjafset om priserna och pruta, vi svenskar gillar inte det riktigt.
Och det har den här killen fattat!
Han och hans familj bor i Sverige på Somrarna (vinter i thai) och sen åker dom tillbaks hem under säsongen.
De är thailändare men fick upp ögonen för Sverige när turisterna började komma.
De bor i Rimbo (Norrtälje) under Sverige perioden, så vi kallar honom Rimbo-Frasse. Han är så himla trevlig.

Allt det där ser jag fram emot. Men mest sola, sola, sola, äta god mat, sola, sola, sola och bada.

Lördagens Bilder


Hanna har hunnit bli lite full :D


Glada brudar





Hrm...


Och så vaknar man upp, i full fleecemundering och ruffsigt hår

Paniken kommer smygande

Jag, F och A var på kaka och brunchade idag, som den gamla goda tiden.
Jag och F åkte sedan iväg till sundbyholm och kollade travet där, de gick på tv där och Hanna jobbade så vi snackade. Två flugor i en smäll liksom.

Nu har vi hängt lite hemma, myst med varann i ett fastgrepp. Snart ska ju jag åka så det känns som att varje sekund räknas extra mycket. Nu när han åkt till strängnäs och kommer tillbaks imorgonkväll så kommer paniken smygande över hur få timmar vi har att ses.
Jag kommer inte vilja somna på måndagkväll.

Nu ska jag gå räd i kylskåpet, chansen att jag hittar något ätbart är inte så stor.
Sen måste jag sminka mig och fiffla, tror att jag ska gå och festa. Är inte på topp i mitt sinne. Det är trist.

Well Hello mensvärk, good to be back?


Treehorse

Jag vägde mig idag, något som inte hör till vanligheterna.
Jag har gått ner 9 kilo sedan förra året. Inte illa pinkat för en trähäst.

Vi är det bästa paret




Jag har hämtat min resväska!

Adjöss min far adjöss min mor adjöss min syster och min bror,
nu reser jag till fjärran land och kommer aldrig mer
tror jag tralala tror jag tralala tror jag tralalalaaa.


So much to do so little time

Det som varit kul den här veckan har varit ett projekt som jag startat. Ett klapp-projekt.
Jag & Fredrik kom överens om den och jag har shoppat, pysslat, kokat och kört runt i bilen.
Det har varit roligt.
Nu är det helg säger dom och dagarna blir färre inför min avresa. Jag & Fredrik försöker prata om tiden jag ska vara borta, men Fredrik säger att han förtränger det, och när jag är borta så säger han att han kommer tänka: Hon kommer väl hem ikväll. Och en kväll kommer jag komma hem igen.
Han är mongo.

Jag vill tillbringa så mycket tid som möjligt med honom innan jag åker, men vi har så mycket att göra och så lite tid.
Han dömer nu i helgen och imorgon ska vi på olika fester och i olika städer, jag blir kvar hemma och han kommer tillbaks söndagkväll. Jag måste köpa julklapp till älskade Fredrik och sen åker jag Tisdag.
Jag har inte ens tittat på packningssituationen.  Nu är mina dagar som sjuk slut också, och på måndag har jag ingen rätt att vara hemma längre. Jag kan inte gå tillbaks.

Det känns tufft just nu.

Blomster

Jag vattnade min julstjärna.
Mer än hälften av vattnet kom utanför.
Den får klara sig...


Till min vän

Den här är till världens bästa Elin


  

meetings

Klockan är halv tolv och jag är slut. Från åtta imorse har jag suttit på möte.
Det är många timmar det! Men nu har vi nystat upp lite av problemen.
Jag & pappa var på möte med min chef i en timme och trettio minuter. Sen kom Birger från facket över.
Vi fikade och pratade. Vi skrattade gott åt de knäppheter som de hittas på mot mig.
Det går bara att skratta åt det nu, jag kan inte gråta längre. Jag har funnit mer ro också, jag kan sova bättre och sitta stilla.
Resan närmar sig med stormsteg nu, herregud! Jag vet inte vad som är rent och vilka sommarskor jag har kvar och vart är mitt pass?
Det löser sig.

Jag har precis ätit lite julgodis och snart vankas det lunch, funderar på en tupplur först :)
Blir trött av allt mötande.

Igårkväll åkte jag runt och fixade sen var jag på Hockey'n.
Fredrik är så förbannat snygg! Det var dock sjukt kallt så jag åkte iväg och handlade efter två perioder och sen slängde jag mig hem så jag hann ta på mig fleecekläderna innan Fredrik snodde dom. :)

Lite bilder

Fredrik försöker lösa en rubikskub


Lussekissar i ugnen


Nybakt



Jahaja

Mina lussekissekatter blev superna!
Väldigt goda och snygga.  Jag gjorde några lite avancerade kringlor och några vanliga. Jag önskar jag hade det här som arbete. Jag har även haft kontakt med facket idag igen, och har ett möte inplanerat imorgon. Allt är nedskrivet som en kom ihåg lapp, det känns bra.

Jag har tagit fram kött ur frysen och sa till Fredrik igår att jag skulle laga middag.
Jag har handlat ingredienser och fifflat.
Men nu säger karln att han inte tänker äta hemma...
What now. Någon som vill komma på middag kanske?

Nä, får väl laga den åt mig själv och några matlådor.

Har lite planer för kvällen, lite shopping, lite hockey kanske... Får se hur bra humör jag är på.
Och så ska jag svänga förbi jobbet i t-hälla. Ska ju inte jobba den här veckan.

Det luktar gott i alla fall

Nu har det stora julbaket börjat! Första anhalteeeeeeen:
Lussebullar!
De går igenom den första jäsningen just nu, visste inte att det skulle vara så många processer av jäsning!
Första är bara en halvtimme så nu ska jag snart ut i köket och göra små krudilutter av det hela.
Jag vet itne om jag kommer göra så mycket mer julbak då jag åker om 6dagar. Men om jag ska vara hemma tills dess kommer det nog bli något mer.
Jag har aldrig gjort knäck själv heller, men man vet ju hur det går för Rudolf när han gör det så jag tror jag håller mig ifrån det.
-Älskling, i år tar jag knäcken.
-Jaa, på oss alla.


Shopping, barn och grappa

Jag sminkade mig och tog på mig kläder, skulle gå in till stan för att köpa jäst och saffran. Men innan dess hann Hanna ringa. Hon hade slutat tidigt och kom och hämtade upp mig, vi åkte till stan och fikade och kollade på julklappar, kläder, ja allt tänkas kan!
Vi var inne på hennes karl's jobb och vi hämtade Molly på Förskolan.
Sen skulle Hanna till sitt andra jobb så jag fick vara barnvakt. Det gillade jag jätte mycket.
Molly hoppade runt här i min lägenhet och gjorde mig glad.

Fredrik kom hem och hon pratade med honom på sitt sätt, han fattade noll, jag med i och för sig.
Vi gick in till stan för att möta Johan och min tid som barnvakt var snart över.

Nu har jag och Fredrik varit på Grappa och ätit gott. Vi har idag varit tillsammans i ett halvår!
Så himla söt och fin kulle trodde jag aldrig att jag skulle hitta.
Min älskling.


Lussa

Jag tror jag ska baka lussekatter! För första gången i mitt liv utan förälder till hjälp. Jag har alltså aldrig gjort detta from scratch. Spännande. Ska jag våga?


Ljus

Mamma köpte en ljusslinga till mig. det är stjärnor som hänger ner i fem slingor.
Den är jätte fin och pappa satte upp den åt mig i vardagsrummet.
Det blev ett jätte fint sken och superfint i fönstret, vill bara springa ut och se hur det ser ut utifrån!
Tack så mycket för ljusslingan!


Empty Room

Hur ska min blogg vara designad? Vad ska jag skriva om?
Tipsa mig. Jag är tom


Mews

Från och med April har jag ett nytt jobb. Om jag fortfarande behöver då.
Jag har även en chans på ett jobb på ett café här i stan som verkar vara ganska säkert.
Jag är inte nöjd, men jag är på god väg att stå upp snart igen. Ska bara gå igenom en process på jobbet nu, få lite utrett och kunna resa mig.

Så har jag ju Godisland jag kan gå tillbaks till, och flera kvällar på Torshälla.
Ja, man får väl jobba lite mer för pengarna...

Fredrik är fortfarande mongo

Imorgon firar jag & Fredrik ett halv år.
Vi peppar och vi ska ut och äta! Längsta sammanhållande förhållandet!
För oss båda. Love!

DU ÄR ETT MONGO FREDRIK

Jag mår ganska skit just nu och i denna djuphet så raderade jag alla mina inlägg.
Dumt tyckte Fredrik. Men jag är bara så mitt i allt och kan inte reda ut mina tankar.
Jag har idag varit hos farbror doktorn. Så nu är jag ett steg närmre lugn i mitt sinne.
Nästa steg är facket, men det är ett svårare steg. Det ska jag vänta med till imorgon. Nu är jag hungrig, men Fredrik åkte till Mc Donalds i smyg och köpte bara mat till sig själv som han äter här nu! Vilket svin.

RSS 2.0